Over Francis

Wie is Francis?

Ik ben opgegroeid in Bussum en kwam van kinds af aan al in contact met honden, al als klein meisje pakte ik de schaar en knipte ik mijn eigen hond.Na mijn havo diploma ben ik gaan studeren in Utrecht. Na mijn lerarenopleiding handenarbeid en tekenen heb ik lesgegeven en antieke meubelen gerestaureerd. Ik ben getrouwd met Robert en heb 3 kinderen. We wonen al sinds 1996 in Blaricum.

Je bent dus heel “handig en creatief” en waarom de stap naar honden?

Ik ga graag om met dieren. Dat gaat mij zeer natuurlijk af. Ik heb een groot aantal jaren dressuur paard gereden. Zo heb ik geleerd dat je naar dieren rustig, duidelijk en kordaat moet zijn want tegen de kracht van een onwillig paard kan niemand op. Dit geldt natuurlijk ook voor honden.

Het is voor mij de samenwerking met dieren die het voor zo mij leuk maakt.

Ik heb ook gewerkt bij de blindengeleidehondenschool met zo’n 10 tot 25 honden in opleiding.

Wat is je band met honden?

Nu de kinderen langzamerhand het huis uit gaan komt er meer tijd voor mijn hobby’s en deze te professionaliseren. Ik heb altijd veel plezier gehad in het trainen van onze hond, Shadow, een Welsh Springer Spaniel. Dit was voor mij de aanleiding om geleidehonden te gaan trainen. Wij zijn nu gastgezin voor pups. Inmiddels hebben we onze 4de in huis. Ik geef de pups een algemene en brede basisopvoeding. Tegelijkertijd geef ik ze de eerste fase van de training tot geleidehond. Daarna gaan ze naar de laatste ”klas” om vervolgens enkele maanden later daadwerkelijk voor een blinde of slechtziende te gaan werken.

Je werkte ook bij de blindengeleidehondenschool?

Voorheen verzorgde ik, bij de blindengeleidehondenschool Herman Jansen in Almere,  de pups en honden die in opleiding zijn. Hier begon ik met het trimmen van honden. 

Graag wilde ik mij hierin gaan specialiseren en heb de officiële trimopleiding gevolgd. Daarbij loop je 80 dagen stage en gaat iedere maand naar school. Naast veel algemene kennis over honden (rassenkennis, gedrag, anatomie, fysiologie, huid, vacht, gezondheid), leer je uiteraard alle soorten honden trimmen.

Ik help op zijn tijd nog bij de geleideschool, maar mijn focus  ligt nu vooral op mijn trimsalon.

Wat is zo specifiek aan de Blaricumse Trimsalon?

  • Ik heb een professionele studio voorzien van alle gemakken, een in hoogte verstelbaar bad, in hoogte verstelbare tafel met lage opstap en alle andere benodigde apparatuur.
  • U kunt met alle rassen en soorten honden bij mij terecht.
  • Voorafgaand aan de behandeling bespreken wij uw wensen en voorkeuren.
  • Uw hond hoeft nooit te wachten.
  • Uw hond wordt altijd door mij getrimd en krijgt dus een persoonlijke behandeling.